IPERSPAZIO EMILIA

Location

Italy

Surface

840 sqm

Client

Private

IPERSPAZIO EMILIA

The building is designed for a family consists of a parent and two children, where the near future expansion of each child’s family was a priority. The design goal was to house this extended family in contemporary format apartments where the main challenge was to solve the level of dependency between future residents. We wanted to reflect this level of dependency in volume, size, form and organization of spaces of the house.

To this end, the complex consists of three individual units; the entire first floor was given to the parents and is designed in a flat format with large and luxurious dining and living room aligned with their requirements of age and social status. For brothers, multilevel apartments were designed to reflect their playful and modern moods.

“Atlasi Family Apartment” is built on a 500 sqm plot, in Zafar district in northern Tehran. The parent’s flat apartment is on the second floor (254 sqm). A duplex unit, with an area of 233 sqm on 3rd and 4th floors on northern side belongs to the younger child and a triplex unit, with area of 290 sqm spreading on the southern side is for the older son. Shared facilities include a pool, sauna, gym and a tea room located in the basement floor and parking for 6 cars on the ground floor and a roof garden.

Total Area : 1567 sqm

Project Year : 2010-2012

Architect in charge : Babak Khabaz, Babak Gholizadeh, Sepideh Masoudinejad,

Construction : Avgoun Design Office

Structure engineer : Benyamin Mohebi

Electrical engineer : Eg Najafi

Photographer : Alireza Roohnavaz

Awards : Semifinalist at Memar Competition, 2013

Selected façade design in countyͅ region 3 year 2013

INTERIOR1
OUTDOOR5
INTERIOR8
OUTDOOR2

IPERSPAZIO EMILIA

Client :Private

Location : Italy

Surface: 840 sqm

IPERSPAZIO EMILIA

The building is designed for a family consists of a parent and two children, where the near future expansion of each child’s family was a priority. The design goal was to house this extended family in contemporary format apartments where the main challenge was to solve the level of dependency between future residents. We wanted to reflect this level of dependency in volume, size, form and organization of spaces of the house.

To this end, the complex consists of three individual units; the entire first floor was given to the parents and is designed in a flat format with large and luxurious dining and living room aligned with their requirements of age and social status. For brothers, multilevel apartments were designed to reflect their playful and modern moods.

“Atlasi Family Apartment” is built on a 500 sqm plot, in Zafar district in northern Tehran. The parent’s flat apartment is on the second floor (254 sqm). A duplex unit, with an area of 233 sqm on 3rd and 4th floors on northern side belongs to the younger child and a triplex unit, with area of 290 sqm spreading on the southern side is for the older son. Shared facilities include a pool, sauna, gym and a tea room located in the basement floor and parking for 6 cars on the ground floor and a roof garden.